Om oss
GreenBite räddar mat, djur och natur. Visste ni att över
30 000 kossor slaktas i onödan i Sverige varje år? Och att över 14 200 ton mat slängs från matbutiker helt i onödan. Köttspill står för ca: 16% av den totala mat som slängs.
Mat som inte går att sälja till oss människor men som det inte är någon som helst fel på. Kött är en av de största miljöbovarna idag. Men också den primära näringskällan för de flesta djur. Vi är allergiska mot matspill och vill rädda vartenda kilo vi kan, samtidigt som vi kan tillverka en premiumprodukt ni annars skulle få betala 5-7 gånger så mycket för.
Vi på GreenBite älskar våra fyrbenta vänner. Vi vill att våra husdjur ska få bästa möjliga foder av högsta kvalité. Kött som vi människor själva äter. Utan att belasta miljön, tvärtom räddar vi massa kött. Inga biprodukter eller slafs. För dom förtjänar samma mat som oss.
Och för varje påse GreenBite ni köper hjälper ni till att rädda matspill, natur och djur som slaktats i onödan.
Vi får vårt kött från matbutiker, grossister eller slakterier efter att köttet inte går att sälja till oss människor längre. Och även våra Jägare runt om i Sverige. Detta garanterar er absolut högsta kvalité på köttet och slutprodukten.
En av våra grundare Adrian Flink är före detta Souschef från den anrika restaurangen på Grand Hotel. Det är inte ofta man kan skryta med att ens hund blir serverad mat från en an Sveriges bästa kockar, men nu kan ni det 😊
#Join the movement, rädda mat, djur och natur tillsammans med oss!
